"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Psicofonía [Parafonía].

torro | 29 Gener, 2007 10:05

Psicofonía [Parafonía].

Fa estona que no escric res en aquest blog. Així que avui contare una historia, que encara que l'agui viscuda, jo no crec en aquestes coses.

Era per allà l'any 1992/93, ara no recorde be. Feia feina amb un electricista de Porto Cristo. Muntavem la instalació elèctrica d'una discoteca a Cala Millor. En Salvador, el mestra electricista em contava que enregistrava psicofonías amb un radio-casette. Al magatzem hi tenia una gelera vella. Al acabar la feina, agafava el radio-casette i el tancava engegat per gravar dins la gelera. I així deia que avagades sentia veus de persones que parlaven. Esperits, deia ell. Jo mai vaig escoltar cap gravació d'aquestes. Però tampoc creia que em contas mentides.
Un dia ho vaig provar jo a casa meva. Vaig comprar una cinta de casette verge. A la nit abans de anar a jeure, vaig preparar la cinta a un equip de musica d'aquests que en deien "alta fidelitat, torre o cadena". Posar el seus dos micres per el canals dret i esquerra. He de dir que els micres no eren originals de la cadena, tenien molt poca ganancia, i per gravar havies de parlar amb el micro practicament tocant els llabis, si no la gravació quedava molt fluixa de só. Vaig deixar els micres tirats demunt el sofà del menjador, i programar el rellotja de la cadena per que es poses en marxa... ara no record l'ora, però posem les 2 o les 3h. de la nit, quant ja tots a casa dormien.
El son demà quant arribar de la feina, rebobinar la cinta, em pos els auriculars, i començar a escoltar assegut al sofà. Res, no es sentia res. Vaig pujar un poc més el volum del só per que no em passàs res per alt. Sols sentia el típic só fluixet del pas de la cinta. I sense més n'hi manco, escolta clarament... MAMAAAA ON ETS?.... MAMAAAAA ON ETS?... MAAAA ON ETS?...., tres o quatre vegades.
Em semblà la veu de una nena asustada que cridava la mare. Em va pegar mal de panxa, i s'hem posa pèl de gallina, em vaig asustar, acollonat.
Vaig cridar la dona, i l'hi vaig donar a escoltar, per que jo encare no m'ho creia. Es va treure els auriculars tot d'una del cap i no em va dir res. La dona va estar bastant de tens que no entrava al menjador.
Això o som contat a molt poca gent. No crec en aquestes coses. Però com feia tens que no escrivia, m'he dit, avui contaré això.
I de la cinta, no se que se'n deu haver fet. No l'he tornada a veure pus. Igual la dona la tirar.
Em varen fugir les ganes de fer coses d'aquestes. Però igual un dia d'aquest o torne provar. Més que res, és per que encara no m'ho crec.

Un altra dia vos contaré d'una visita que vaig tenir d'uns estranys personatges.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS