"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Una gasolinera menys

torro | 10 Agost, 2007 14:38

Una gasolinera menys

Avui dematí som anat de Ciutat cap a Porto Cristo amb la moto.
Pujant Xòrrigo se m'ha encès el llum vermell de la reserva de gasolina. No he aturat fins a Porto Cristo.
A la volta cap a Ciutat m'atur a la benzinera que hi ha sortint cap a Manacor, a l'endret de les Coves dels Hams.
Que passa amb el personal d'algunes benzineres?, tenen roda?, van rodant el personal?, sovint no hi ha mai els mateixos. Contractes precaris?, amb tant de canvi de personal. Si que en sobra de gent, que poden canvia tant sovint.
Aquella al-lota que un dia, el primer cop que em va posar benzina a la moto, no va posar be la màniga i em va sollar de benzina els calçons, sols em faltava prendre foc com una torxa humana, ja no hi es.
De llavors en sa baixo de la moto per repostar.

Avui hi havia un empleat sudamerica, nou, no l'avia vist mai. L'hi deman "ple de noranta vuit" i no m'entén. L'hi repetesc amb castellà. També m'ha sollat el diposit. Vaig a pagar, i em diu que no, que entri a pagar dins la oficina. Quin rollo. I a dins també hi ha un caixer sudamerica.

Un altre benzinera a la llista de las que no m'hi atur.
Que passa amb el mallorquins?, diran que els mallorquins ja no volem fer segons quines feines?, no volen fer de benziners el mallorquins?.

Fa uns mesos, a un jove benziner empleat a la gasolinera de Vilafranca, l'hi demanar que en pensava d'aquestes gasolineres que no hi ha personal, sols el caixer per cobrar, que t'has de posar la benzina tu mateix. Em va dir que ell havia fet un curset sobre la manipulacio de carburants i de seguretat. Que no entenia com despres hi ha aquestes benzineres que has de posar tu mateix la benzina. On es la seguretat?.

Deuen tenir tens de fer el curset de manipulacio de carburants aquests nous empleats amb els contractes tan curts de tens?. O deu ser com casi cada vegada més que per tot falta formació professional?.

Jo solia fer de picapedrer, solia, per que ja fa aprop de 5 anys que no entre dins una obra.
Hi ha molta falta de formació a l'obra, i això fa que augmenti la perillositat. A més, no es rentable fer feina amb contractes o sub sub sub contractes precaris de tens curt. Que pot fer un obrer si sap que dia 30 acaba el contracte, i no sap que farà despres?. No pot comprar una càmera de fotos, no sap si la podrà pagar. No pot comprar rodets, no sap si els diners que valen els rodets l'hi faran falta més endavant per coses més importants.
Menys mal de les digitals, que no gasten rodets.

Si, be, els que els mallorquins ja no volem fer segons què. Saps que hi em tornat de senyors.

Zones restringides.

torro | 10 Agost, 2007 12:21

Zones restringides.

Aquest es sols un exemple agafat al atzar dels molts de llocs que no es poden visitar lliurament (amb programari lliure).
Si no tens un microsoft windows o un macintosh, segurament et sortira aquesta pantalla quant cliquis al thumbail per veure una imatge més gran. A mi es el que em mostra.

No entenc com ningú pot posar la seva feina demunt un suport propietari i privatiu, del qual no en tenen cap control, i tot son pegues i restriccions.
Com posen un contingut creat seu, (un grapat de fotos per mostrar públicament en xarxa) públic, dins un contenedor tancat amb un pany de can microsoft o macintosh?.
Es que fins i tot amb programari privatiu, pots posar un grapat de fotos dins un contenedor on no fasi falta cap obridor especial, propietari, privatiu, per obrir-lo i veure les fotos. Es que no entenc con fan aquestes güeps tan rares, restrictives.

Fa 5 anys que feia "servir" un iMac G3 amb os x. Sovint trobava impediments tontos per veure un o altre document de lo que fos, em faltava tal o qual aplicació. Total, que tenia una maquinauina inútil, o casi. Segrestada.
Per què? si en Jaume, que te una aigua de pluja collonuda dins la cisterna, me n'envia una ampolla per que la tasti, i no la puc tastar per que no tenc el destapador adequat que ven (Millor dit, lloga) el fabricant propietari de l'ampolla per obrir-la. I no provis a obrir-la amb les tenalles, es pecat.

No vaig correr n'hi res, quant vaig descobrir que el meu iMac PPC podia funcionar amb una cosa que es deia, diu, programari lliure, free-software, linux-ppc.
Vaig rescatar la meva maquina del segrest. L'hi vaig treure els impediments.

No tenc estadistiques, però em sembla que durant aquest 5 anys servint-me de programari lliure, aquést, a evolucionat més que microsoft durant tota la seva historia.
Fa 5 anys em va costar molt instalar una Debian Woody al iMac. Avui, es més bo de instalar que un windows, i no et surten pantallestes durant la instalació, d'aquestes que et demanen si acceptes o no les condicions d'us, la llicencia.

Debian
Ubuntu
Linux
Hi ha més distribucions de GNU/Linux de les que som enllaçat aquí dalt. Si en voleu saber més cerqueu a Google o a qualsevol altre.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS