"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

No tenen ni correu-e

torro | 26 Novembre, 2007 14:45

No tenen ni correu-e

A la Conselleria de Treball i Formació, no tenen ni correu-e. Per contactar amb ells hi ha una "caixa de contacte" que em dona error: "Es necessiten connectors addicionals per a mostrar alguns continguts d'aquesta pàgina"

>Instal·la els connectors que hi manquen...
 x java Rumtime Environment
>Endavant
 No s'ha instal·lat cap connector
 Java Runtime Environment No és disponible

No podré fer arribar a la Consellera de treball i formació, que; deixi en pau a les persones que van morir ara fa 112 anys al accident laboral de Sant Ferran en 1895. Deixi de fer marketing amb uns morts de fa més d'un segle. Es preocupi per els obrers que encare son vius. Que l'any passat, segons estadistiques moriren 3 obrers diaris en accident laboral a l'estat espanyol.
Prengui mesures, o al manco faci complir les que ja fa anys que hi son. Tregui els inspectors al carrer. Que visitin les obres, llocs de feina.

Carta oberta a la Fundacio Laboral de la Construcció Balears

torro | 25 Novembre, 2007 17:43

Vos envio lentrada d'un post amb fotografies que vaig fer al blog: http://torro.balearweb.net/post/42666
Basta observar les obres que es fan a Palma per veure coses com aquestes.
Ja fa uns anys que vaig fer amb vosaltres un curset de gruista, va ser positiu.
Fa 30 anys, una persona que no sabia llegir n'hi escriure se l'anomenava analfabet. Avui dia al segla XXI, no basta saber llegir i escriure. Trob que també qualsevol obrer de la construcció tendria que saber usar les noves tecnologies com son ara l'ordenador domestic connectat a internet.
Al igual que fa uns 25 anys varem aprendre a programar el vídeo per que gravas el partit de final del mundial de futbol per poder·lo veure al acabar la feina. Jo consider que arribar a tota l'informació que es passejar per internet es important i necessari.
Jo hi faig bastantes voltes per l'internet, noticies, blogs, el que sigui. Per els llocs on em moc, no em som trobat mai amb altres picapedrers. Hi ha de tot; fotografos, metges, advocats, informatics, enginyers, estudiants, polítics, etc... Però picapedrers no.
Seria necessari -crec- que el sector de la construcció a balears tengues un o varis llocs web on els treballadors  poguessin consultar informació al respecta, amb fòrums de discussió i lloc on poder penjar un blog per parlar de les seves coses relacionades amb la feina. Informar i ser informats.
No es una tasca fàcil acostar als picapedrers cap a internet, però cal fer l'esforç.
A 10 anys vista tendríem que tenir el sector treballadors de la construcció bastant més millor, que bona falta fa.
Crec que la Fundació seria un bon lloc per intentar atreure picapedrers cap a les noves tecnologies, internet.

Salud i bona feina.
Pep Torro

Son Espases i La Real, pel davant i pel darrere.

torro | 25 Novembre, 2007 14:48

Son Espases i La Rael, pel devant i pel darrera....

Abans de eleccións...

 

...i despres de

 

Rectificau. Manifestació a Ciutat 24-11-07

torro | 24 Novembre, 2007 20:58

Galeria de fotos

Slide Show

Seguretat laboral.

torro | 23 Novembre, 2007 16:08

Divendres 23 11 07
Seguretat laboral.
Montant un bastida al carrer I. Antillón cantonada Pere d'Alcàntara Penya, Ciutat.


 Pareix que no els importa gaire fer·se mal. Abaix no duen n'hi casc. No estan gaire per la feina.


Porta arnes, però no esta fermat en·lloc. 


El manobre del carrer no l'hi preocupa gaire la carrega de la grua.
El que munta la bastida, sols està pendent del seu telefon mòbil.  

El manobre caminant tant tranquil per d'avall del paquet.

 

Més de lo mateix.
No passa res fins que passa.
L'any passat, tres morts diaris per accident laboral. 

Moment delicat. Per què no està lligat a una corda de seguretat?.

De tant en tant en surt alguna noticia de accident laboral als diaris.
Qui serà el següent?.  
 
Afegides unes fotografies mes, fetes al principi del passat estiu.
 


En aquesta hi ha un palet penjat, i coxos pasant.

La grua fent viatges de pasta, i cotxes passant.

Mentre la grua baixava a la sitja, les dues senyores majors passaven per sota. 

La grua carregant pasta de la sitja, gent passant per sota tot el dia, durant unes setmanes.

La gent passa per la vorera, entre la sitja i la façana. Mentrestant la grua baixa a per pasta, tant si passa o no gent. 


En serio, d'aquesta manera no es pot fer feina.
Per això, aquest nadal, jo ja farà 5 anys que no faig feina a l'obra. Es una llàstima, per que m'agradava.
Fer una casa, un edifici, es una feina en equip. Per fer un bon equip el treballadors s'han de conèixer. Han de fer feina plegasts durant un bon tens. Hi ha d'haver bona coordinació entre ells. I les coses han de seguir un ordre.
Avui en dia això s'ha perdut. Contractes, contractes i sub sub contractes.
Dins una obra coincideixen persones que no s'han vist mai, i un encarregat que s'hi pot tornar boix, els coloca uns per aquí, altres per allà.
Estàs munt una bastida posant totxana de tancament de façana, a tercera o quarta planta, i quant te n'adones, l'encarregat resulta que a posat un altra oficial fent el mateix que tu dues plantes mes avall. I te n'adones quant sents; "HEY!!! No me tires cacho ladrillos joer!! Que yo estoy aqui" <Sí, això m'ha passat a mi.
Es un desastre.
 

 

TELEFUNKEN

torro | 12 Novembre, 2007 17:59

24h. en català.

torro | 12 Novembre, 2007 15:17

Faig una proposta.
Propos per dissabte dia 1 de desembre 2007, 24h. en català:
Que tots els catalanoparlants que es troben en territori de parla catalana, durant tot un dia de 24h., no facin servir altra llengua que la catalana per a comunicar-se amb qui sigui.
Seria interessant sols per saber el que passaria, quines conseqüències tendria.


Es clar que això te els seus inconvenients i no es del tot posible. Per exemple: una empresa que contacta amb clients de l'estranger. No parlarà català amb un client angles. No haniria be.
Però en el dia a dia, com aturar-se a una benzinera; "ple de noranta vuit, si es plau" i et contestan; "perdón, ¿como dice?". O al corte ingles; "volia un rellotge que vagui sense pila, automàtic o amb corda" - "perdón, ¿como dice?". Etc, etc.....
Això si, no l'hi parleu català a la guardia civil, les conseqüències podrien ser desmesurades.

Revisió del gas.

torro | 12 Novembre, 2007 13:12

Revisió del gas.

Al mes d'agost em trobar aquesta fotocopia enganxada a una paret dins de l'entrada del carrer als pisos. No hem vaig fiar n'hi un pel. A casa meva no varen venir o no em varen trobar, n'hi digueren res. Rar. Crec que si fos "gesa gas" haurien dit alguna cosa, una carta de gesa per exemple. Res de res.
Avui han tornat uns altres. També han deixat un cartell enganxat a la paret. Crec que sí que eren o venien de part de gesa. Una subcontracta?.
Com no s'ha identificat, n'hi m'han pogut assegurar que ells eren de veritat, no els som deixat entrar. M'han deixat aquest paper amb un nombre de telefon. Supòs que demà tornaran.
Som pujat a veure la meva veïna del pis de dalt, na Catalina, que te prop de 80 anys. Ella si que els esperava. Havia rebut, i la m'ha mostrada, una carta de gesa avisant de que tal dia com avui tendria una visita de inspecció de gas. Però com és un poc sorda, no els a sentit trucar, i també l'hi han deixat una nota que demà tornaran.
A mi no m'ha arribat aquest avis de gesa, jo no l'he vist. Com també aquests repartidors de correu son l'ostia. Truquen al porter automàtic, CORREO!!, i et tiren el correu a terra, a l'entrada de l'escala. Pot ser que m'aguí passat per alt.

Com passan coses com aquesta; El timador del gas.... un ja no es fia de res.
Crec que gesa hauria de fer aquestes coses millor. Com si envia una carta, posa que tal dia es presentarà un inspector amb un nombre de identificació tal. I així com tenen les nostres dades de; carrer, nombre, pis, telefon, podrien demanar també si tenim correu-e. Jo el mir practicament cada dia. Telefonica ja no m'envia factura de paper, o fa per coreu electrònic. A mi ja me va be.
Som mirat per internet; gesa endesa, gesa gas, gesa mallorca. I les pàgines que tenen son pobres en informació per l'usuari, client de gesa. I res sobre el tema de la revisió del gas.
Ja podria gesa posar un web-mestra que es cuides de posar al dia la informació al seu web. De manera que si trop un cartell enganxat a la paret avisant d'una inspecció, jo pugui consultar a la seva plana web, i veure com i quí fa aquesta revisió. I així estar un poc més segur de que no es "El timador del gas".

Per cert, ja hem comença a cansar haver de girar la llengua, i a més dins de casa meva. Aquest inspector del gas no m'entenia. Som tengut que canviar la llengua.

Faig una proposta. Despres faré una entrada nova al bloc proposant el dia.
Propos:
Que tots els catalanoparlants que es troben en territori de parla catalana, durant tot un dia de 24h. -per acordar encara-, no facin servir altra llengua que la catalana per a comunicar-se amb qui sigui.
Seria interessant sols per saber el que passaria, quines conseqüències tendria.

Fins quant podré fer fotos con aquesta?.

torro | 04 Novembre, 2007 20:09

Aquesta la som feta avui vespre. Hem som fet altres de  semblants altres dies. Qualsevol altre dia de la setmana que ve, del mes que ve, de l'any que ve, la puc tornar a repetir. Fins quant podré fer fotos com aquesta?


 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS