"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

"Una colbata toda loja"

torro | 20 Desembre, 2007 11:39

Avui necessitàvem una corbata tota vermella.
Anem a comprar·ne una.
El preu mes barat que em trobat; 25 euros. Al passar per per davant un establiment xines, la dona a entrat i ha sortit amb una corbata tota vermella pel preu de 3 euros.
¡?.

Em diuen que no escrigui en mallorquí?...

torro | 11 Desembre, 2007 19:29

Em diuen que no escrigui en mallorquí?...

... o m'aconsellen que ho faci en espanyol?...
M'han remenat un post al menéame. El post en concret es basa en fotografia. No cal ni saber llegir per entendre el missatge. Així i tot n'hi ha de molests que em manden a cagar, i altres m'aconsellen que o faci en castellà.
Es deuen comportar igual aquests lectors de blogs amb altres llengües com; francesa, anglesa, alemanya...?. O sols o fam amb els que xarrem una llengua catalana?.


11. No entiendo nada
Que le pasa a esta gente en la lengua...
Llego aqui desde una web de habla hispana y me encuentro todo en un idioma desconocido.
Andar a cagar por ahi!!!!!
Santi | 11/12/2007, 11:18

14. Difusión noticia
Pepe, sí quieres tener un mayor número de lectores, y que tu trabajo (que es bastante bueno) tenga la mayor difusión posible, escribe en castellano (español), que según la Constitución Española, es el idioma oficial de nuestro común país.
Aunque para tener más "visitas", también podias hacerlo en inglés o en chino.
Saludos.
Jesús | 11/12/2007, 19:49

Plaques solars per ametllers.

torro | 10 Desembre, 2007 11:50

Plaques solars per ametllers.

Ahir em van dir que a una finca de fora vila a prop del talaiot de s'Illot -carretera Porto Cristo-Son Servera, a ma dreta- ja han arrabassat els ametllers de no se quantes quarterades. Al seu lloc hi plantaran no se quants de mil de metros quadrats de plaques solars.
L'amo dels ametllers ja no haurà de collir les ametlles. L'empressa que instal·la les plaques l'hi pagara un lloguer sense haver de fer res, un contracta per 30 anys. L'hi treuran més les plaques que els ametllers.
A l'altra costat de la carretera, ja fa anys que arrabassaren els ametllers, ara hi romanen l'hivern; barques, llanxes, vaixells velers, etc... Es mes rentable que una guarda de ovelles.

Per aquest mateix boci de terra al costat de la carretera de Son Servera, -Sa Gruta- a l'any 1919, mon para que tenia 9 anys, llaurava amb una mula, quant va escoltar un renou que no havia sentit mai, es girà, i va veure un carro que feia molt de renou i fum, anava sol, sense besties junyides. Era un cotxe de l'epoca. A mon pare, un nen de 9 anys que no havia vist mai un cotxe, l'hi va pareixe una maquina infernal, va deixar l'arada i la mula, i va fugir corrensos, descals que anava, fins a casa.

Si produir aliments al nostro camp ja no és rentable, quin futur mos espera?.
Per que no s'instal·lan les plaques amunt de cada casa, a la taulada?. Clar, fer corrent a casa per consum propi, no es negoci. El negoci es crear energia fotovoltaica per vendre.
Per allà també s'hi farà un gran safareig que hi anirà a para tota l'aigua de les depuradores, la de Sa Coma i la de Cala Petita, i no se si n'hi ha mes. Aigua per regar, per regar les plaques solars?. Queden pocs pagesos per allà, la majoria de cases de pagès s'han convertit amb xalets amb piscina i gespa. Jo mateix a fora vila hi tenc uns veïns alemanys. Que una any que espolsava ametllers amb la fresca de la primera ora del matí, guaità l'alemany per una finestra, i em va dir de tot per que no el deixava dormir amb el renou de la canya pegant a les branques dels ametllers.

La casa dels meus padrins materns -ca'l tio Miquel Boquet- també s'ha venuda ara fa poc. Una casa gran a sa Gruta, amb unes quantes quarterades al voltant. No se qui la comprada. L'han venuda per 80 milions de pts. Bé, a quest fet pot ser positiu, esperem que si. Depèn del que faci el nou propietari. Si arregla la casa, i cuida un poc la terra, pot anar be. Com a veí, ja passaré un dia a veure qui es. Esper que no sigui en Mathias Kühn "Kühn & Partner".

Poc a poc no quedara cap boci de terra per engreixar porcs.
Enguany encara em fet matances, però no se quants anys mes durarà. Els matancers tornen vells, i els joves compram el menjar plastificat a punt de microones.
Mallorca jeeps

torro | 05 Desembre, 2007 00:58

Un vídeo mostra les suposades infraccions dels jeeps de Massanella
El gerent de Transunión afirma que «ara l’empresa no fa l’activitat»


ANTONI MATEU. Palma.
Un vídeo distribuït per Expedición Montaña, societat filial de la companyia de transports Transunión, mostra com es diverteixen un grup de turistes alemanys després d’haver contractat els serveis que ofereix aquesta empresa a la finca de Massanella (Mancor de la Vall) i que fou denunciada dia 11 de setembre passat pels agents de la Conselleria de Medi Ambient, perquè realitza una activitat suposadament incompatible amb els usos que estableix el Porn de la Serra de Tramuntana.

(continua...) 

Si al YouTube cercau el tag=mallorca jeeps, n'hi ha  uns quants.

Video. Spinagada a ca na Pasquala.

torro | 04 Desembre, 2007 14:26

Ajuntament de manacor. Delagació de Cultura.

torro | 04 Desembre, 2007 12:34

Patrimoni històric, abandonat i oblidat.
La basílica paleocristiana de sa Carrotja està en l'Avinguda de Joan Amer de Porto Cristo. D'aquesta basílica es conserva només la pila bautismal, recuperada recentment. Es tracta d'una pila d'immersió en forma de creu.

No en vaig fer fotos del interior, per que el vidre que la tapa, els reflexos i la brutor no en deixaven veure res.

 


 


 

Ciutat, contaminació acústica, renou?

torro | 01 Desembre, 2007 16:29

Aquests dies es parla per la radio i premsa escrita, que a Ciutat hi ha molta de contaminació acústica, renou.
I que faran ara?, controls dels escapaments sorollosos dels ciclomotors?. No seria la primera vegada. Caps de Turc els ciclomotors. Mentrestant, els grans poderosos campan a pler.
Recordar les obres de Jacint Verdaguer, Centre comercial de Port Pi, Corte Ingles.... etc. Obres 24h. al die, tots els dies de la setmana.
Aquesta foto es pressa avui dissabte entre les 16:00 i les 16:30h.
Pols i renou tot lo dia. Renou de una radial tallant rajoles, un martell elèctric, renou dels fusters ajustant portes amb el raspall elèctric, i una mini pala que quant va marxa enrere pita tot el tens, tot lo dia.
Tant mal de fer es fer complir uns oraris?, 8 o 9 hores de dilluns divendres, i els cap de setmanes poder estar tranquils de renous d'obra?.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS