"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Tahina o pasta de sèsam.

torro | 11 Agost, 2008 11:12

Tahina o pasta de sèsam.

Un amic Palestí ens a donat escrit a un paper (tahina, pasta de sèsam).
- Aneu a una carnisseria de marroquins d'aqueixes, i demaneu això. I vos prepararé un bon sopar.
Jo sabia que per Joan Bauzà, Pere Garau, hi ha carnisseries d'aquestes.
Entram a una, li demanam de paraula, no mos entén i li  mostram la nota escrita. Ens diu que no sabia que era. S'ha fet el collo, que de això en saben molt.
Entrem a un altre i en's mostra unes llaunes de salsa de tomàtigues
-No, tahina, pasta de sèsam, es el que volem nossaltres.
I per enlloc sabien que era.

No se, em pensat que no ens volien vendre.

Mai havia entrat a un comerç, carnisseria musulmana o com es digui. No es per res, es que es així.
Però si es com em pens, que no els han volgut vendre, malament anem.
Aquesta sensació de sentir-me un estrany a casa meva, al meu poble, no em va be.

També som anat als jutjats nos de la gerreria a cercar un certificat de defunció. Allà la sensació, a part de estranyesa, m'he sentit com un terrorista. O millor dir; víctima del terrorisme d'estat, amb la puta excusa de la seguretat. Ja no sabia si despullarme del tot. Aquell portal postís no aturava de pitar. Els goriles foresters -vull dir que si els parles català/mallorquí, no entenen res, i et posen mala cara- m'han arribat a passar aquell escànner portàtil. I tot pitava. Ja se, es que darrerament la meva germana gran com que m'estima molt, i ja som l'únic germà que li queda, em du moltes tomàtigues, prebes i cebes del seu hort. Tant de trempo, es veu que vaig carregat de ferro, per això el portal postís deu pitar tant.

Recorda: aquesta matinada, pluja d'estrelles. Llàgrimes de Sant Llorenç.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS