"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Cagon Microsoft!.

torro | 25 Setembre, 2008 18:29

Serà posible que avui en dia encara hi ha botigues que si no ets usuari de programari de can microsoft, et tanquen les portes.
I do si, i son majoria.

 

Ametllers, anyells, software i futbol.

torro | 24 Setembre, 2008 15:57

Ametllers, anyells, software i futbol.

No se a quant es paga la ametlla enguany. 35 o 43 cèntims d'euro?. Es igual, a casa meva sempre s'han collit, i fa 25/30 anys, era mes o manco rentable.
Lo que no s'ha fet es sembrar amatllers nous. Tots son vells i es vam morint. L'arbre que no es mor mai, son les figueres. Quant en cau una de vella, a l'any solen sortir bordais nous. Si te'n cuides, als dos o tres anys ja tornen a donar fruit.
Un bon arbre la figuera. Es un arbre que no du feina. Es automàtic. Jo sols cull les figues madures que m'hagi de menjar. Les que em sobren cauen automaticament a terra, però no es perden, les ovelles i porcs se'n cuiden de replegar·les.

Van barates les ametlles. El meu pages i amic Nofre, diu que si les pogués vendre com les de California que ell ven en sobrets de plàstic al bar al preu de un euro, seria un bon negoci.
Tenim bona ametlla i es menjam unes de California.

A casa meva també teníem una guarda de ovelles, que produien llet i formatge per a consum propi. Els anyells, venia el mercader, i de tant en tant se'n emportava un quants. Era rentable als anys 75/85, fins que el senyor ministre de no se què, Miguel Boyer, fer pactes amb un homòleg seu de l'Argentina per importar anyells escorxats i congelats mes barats que aquí. Matar dos pagesos d'un tret, els d'allà i els d'aquí. Mentres que éll si que es va enriquir amb el tant cent de les importacions.

En tots aquests anys que han passat, cap govern d'un i d'altre color a fet res per permetre que la pagesia sigui una opció vàlida com qual altra ofici per guanyar·se la vida. Ara que avui en dia pocs oficis hi ha que es puguin guanyar la vida. A no ser que et dediques al ofici de polític.

Microsoft i turisme?.
Les grans megacorps son les que s'enduen els doblers. Son les que manen. Hotelers i Bill Gates.
Antich a confirmat una "inversió" de 11,5 milions d'euros a una mesura de 400 mil anuals, per a no se què del parc Bit... centre de innovacio de microsoft... contracte amb microsoft iberica... noves tecnologies aplicades al turisme... perspectives de futur... "?" consolidació de la riquesa... "?" R+D+I... "?"
Aquí teniu l'àudio del noticies migdia a Ona Mallorca.

Inversió de milions d'euros cap a Microsoft, en vers de invertir amb gent d'aqui amb programari lliure.
Això si, de programari ningú se n'entén. Sols existeix el windows. Ara de futbol alerta. Una bona jugada de Antich -ara que crec que la idea no a segut seva, si no del seus assesors- S'ha reunit amb dos "empressaris mallorquins" per veure si el RCD Mallorqueta queda en mans mallorquines. Això si que interessa i dona vots.

--
Per mi que em compraré un tractor encara que sia sols per anar de manifestació.

Els polítics ens prenen per idiotes. [Contaminació Lumínica]

torro | 24 Setembre, 2008 09:33

Els polítics ens prenen per idiotes.
I crec que si no som idiotes, al manco ens compor tem con a tal. Passem de tot i així ens va.
Aquí pas un correu-e arribat de una llista de correu sobre el tema de la contaminació lumínica.

Los de la Radio Pollença han contactado conmigo y les dije que si podriamos grabar el programa, pero parece que no les va bien, el jueves 2 me han dicho de estar disponible unos cinco minutos y poder hablar del tema.

La situación en las islas es bastante compleja ya que en los últimos años muchos ayuntamientos han cambiado las bombillas pero sin tocar las luminarias y el problema persiste y se nos ha vendido a bombo y platillo que se disminuria la CL. El año pasado, antes de las últimas elecciones locales,  el anterior govern tuvo la "barra" como decimos en Mallorca de publicar un folleto de propaganda diciendo que durante la legislatura de 2003 a 2007 se habia disminuido la CL en un 85% y la verdad es que durante este periodo se aumento si acaso este porcentaje, debido a un incremento brutal de la construcción en los pueblos y las principales ciudades de las islas, urbanizaciones nuevas una de Manacor (Son Talent) que se ha traducido en llenar una colina de farolas que se ven de media Mallorca, sustitución de luminarias antiguas por otras más modernas pero más potentes y por ende más contaminantes, construcción de enormes rotondas en los puntos negros de
 las carreteras con la instalacion de 15 a 20 farolas por rotonda o la sustitución de estas por torres de iluminación con 6 o 7 potentes focos que en algunos casos deslumbran a los conductores, contrucción de paseos maritimos llenandolos de farolas y focos que iluminan bien al cielo o al mar con el derroche de energia que conlleva. Construcción de autovias nuevas que han implicado que en zonas que eran virgenes de Cl ahora esten altamente contaminadas.

En cuanto a la ley 3/2005, os puedo comentar que no se ha aprobado ningún reglamento de aplicación que yo sepa, y no se ha aprobado ninguna ordenanza. La de Manacor(2ªMunicipio de Mallorca), nos dicen que está en redacción y en fase de aprobación desde hace tres años y ya hace diez que nos pegamos en ello. En Inca y Palma me parece que ni se lo plantean el hacer una ordenanza.

En Menorca, no se como está la situación pero es muy distinta a la de Mallorca ya que fue declarada Reserva de la Biosfera y eso paro la degradación de la isla que en el caso de Mallorca, Eïvissa son mucho más acentuados y en el caso de Formentera no conozco mucho la situación de alli.

Espero que estos rápidos apuntes te pongan un poco al corriente de lo que tenemos en las islas, un espacio pequeño pero en el que hay que trabajar muy fuerte.

Antes de las elecciones locales, puse un poco al corriente de la problematica a los politicos locales de Manacor, en el PSOE hallé bastante apoyo pero la cosa no ha pasado a más y en un partido politico nacionalista UM (Unió Mallorquina) hallé bastante eco en la persona que ahora es el Conseller de Medio Ambiente, el cual hace unos meses anunció medidas para regular la CL pero por ahora no he visto nada.

Saludos y si necesitas más información enviame un correo y te miraria de proporcionartela.La porta del router [Gateway]

torro | 19 Setembre, 2008 16:46

La porta del router [Gateway]

Quant era un nen, sovint, a l'hivern, fugia el llum i quedàvem a las fosques. Ningú s'extresava per això. No hi havia gelera n'hi tv. Enceníem una espelma en mix de la camilla i es feia tertúlia.

Al segle XXI, ahir a la nit, internet va deixar de funcionar a les tres màquines. Avui horabaixa tot eren nirvis. Jo no, però els nens remuguen a la mare, i ella s'afua a mi. Com si jo fos déu, i o sàpigues arreglar tot en un moment.

Em som passat tot el matì i part de l'horabaixa donant·li voltes. Fins que ara fa un poc som afinat al router, allà on posava "gateway 192.168.1.1" ara posa 192.168.153.1
No se com sa canviat això. Des de telefonica?.

Be, som canviat la numeració gateway a LAN i WLAN a /etc/network/interfaces de cada GNU/Linux, i ja tornem a tenir internet.
Ara als XP, que cada qual arregli el seu.

Es que n'hi ha que se extressen per no res.

Field target?

torro | 17 Setembre, 2008 12:02

Field target?

Jo tampoc sabia que era fins fa poc.
Aquí una pàgina que explica un poc de que va.

De nen, com molts de la meva edat, teníem la clàssica escopeta de balins. Al manco per al meu poble.
Ara fa uns mesos, que un germà meu ja estava fotut, hem va dir que em podia quedar dues escopetes que tenia. Una es la típica que comprimeix una molla fent palanca amb el canó abatible. L'altre ja es més moderna. Jo no n'havia vista cap mai. Es una Walther LG 1250 23Jl. del 4,5. Pega fort. Du una botella roscada baix el canó, que es carrega amb una manxa fins a una pressió de 300Bars., o be amb una bombona de submarinisme. Du un carregador de 8 balins,
La setmana passada vaig fer unes proves de tir a foravila. A una distancia de 147m. -segons vaig midà a GooleEarth- a una llauna d'oli de 5l. La foradava de banda a banda, i el perdigó quedava clavat al mares de la pared del darrera. Pega fort.
Aquí vos deix un vídeo que som trobat, que resumeix un poc de que va el Field Target.

Qui fa complir les normes?.

torro | 15 Setembre, 2008 15:19

Qui fa complir les normes?.

Ningú.
Això es el pa de cada dia.
Sols cal esperar alguna desgràcia.
Sols que ara ja no en parlara la Margalida Nájera.
Fa un parell d'anys, quant s'esbuca l'hotel Tívoli, en parlava n'Eberhard Grosske.
I ara, qui en parlarà?. Joana Barceló?, la ex-presidenta del Consell de Menorca. Que ara passa a ocupar el llog de la Margarita. I la Margarita se'n va a fer no se que per l'arenal.

Molt de moviment e ses butaques grosses, però al carrer no hi ha ningú. Ah!, si, els vigilants de l'ORA.
I mira que bastaria poc. A Ciutat, sols amb una persona qualificada que es cuides de passejar pels carrers que hi ha obres, es cansaria de fotre paquets, sols per incompliment de la normativa en quant a la seguretat laboral.

Així no es pot fer feina.
A la primera foto.
La bastida, a part de no ser la apropiada, no està ben montada. Li falta una barana que impedesqui que l'obrer pugui caure.
L'obrer que que esta al centre, que pareix que aguanta la bastida. Al seu costat dret hi ha un forat. No es veu be, però no esta tapat. Sembla un poc gros per ser l'ascensor, no se si es el de la escala. Sortint del forjat del forat, veig quatre esperes de devers un metre -varilles de ferro-. Pot ser que siguin pel jas de l'escala.
El que està enfilat amunt la bastida omplint el pilar; te la manega del vibrador al terra just al seu costat esquerra. Just lo necessari per ensopegar i caure per el forat de l'ascensor-escala, o quedar clavat a les varilles de ferro.
Quant passa una desgracia, passa així, de la manera mes tonta.
De la manera mes tonta pots arribar fins a la mort.

Abans de fer res amunt aquesta plaque, lo primer que s'ha de fer; es posar bé les xarxes de seguretat. Pujar·les fins l'altura dels pilars.
Les xarxes no son per que des de el carre vegin que estan posades, com aquells cartells que posen per tot, que diu; "En esta obra es obligatorio el uso de casco y de todas las normas de seguredat"
Si no estan ben posades, no serveixen per res.
Per cert, no n'hi ha cap que porti casc.

El telefon primer.

torro | 05 Setembre, 2008 13:24

El telefon primer.

Quant vaig al poble i hem vull posar al dia, vaig a la barberia d'en Joan Tur a fer la xerradeta.
Parlant de mòbils, en Joan em contava que va anar al forn de Can Ramiro a comprar ensaïmades. Tenia gent al davant, i no més quedavan dues ensaïmades. En Joan va pensar que es quedaria sense. Així que sortir al carrer, treu el mòbil, i truca al forn. La al·lota del forn agafa el telefon;
-Can Ramiro, digui.
-Som en Joan Tur. Que tendríu dues ensaïmades?.
-Dues me'n queden.
-Que ma les podriu guardar?, i en un moment venc a sercar·les.
-Sí.
En Joan, al cap de un poc entra al forn i se'n dur lo seu. I si algú altra en volia, es quedà sense.

Matar per passar l'horabaixa.

torro | 05 Setembre, 2008 10:28

Matar per passar l'horabaixa.

Dimecres s'espatlla l'encalentidor de l'aigua. Avisar al plomer de tota la vida, i dijous al migdia ja estava arreglat. I no hem va cobrar prop de 70 euros com cobren altres sols de desplaçament.

Quant va acabar la feina, hem va dir si anava l'horabaixa a caçar amb ell. A matar dos tudons.
Jo no vaig a matar res. I no es per que no o hagi fet. De fadrí en tenia una d'escopeta, hi he mort conills, llebres, perdius... Però les matava dins casa meva, a sa Gruta. Na calia caminar gaire. Tenia l'escopeta d'amunt el canterano. Bastava sortir de la casa i caminar cent metros per trobar·me amb algun animal. I si matava alguna llebre, al migdia ja estava dins l'olla amb burballes o fideus.

Aquest estiu em som cuidat de tenir quatre piques de pedra, una de ferro, i dos abeuradors de fang, plens d'aigua. Repartides voltant les cases. Venen a beure tota classe de ocells; tudóns, tortoles, xibetlins, caderneres, verderols, passarells....

Ahir horabaixa despres de tocades les 17:00, tot eren trons d'escopeta. Hem fereixen les figueres i m'omplen les figues de plom.
Quant tornava cap al poble, trobar un nissan patrol aparcat enmig d'un portell de ca'l tio Pep, molt aprop de casa meva. Un caçador?. Em mataran els tudons que venen a beure a les piques?.
Quins collons.

Que es un vedat social?. Per que m'han dit que allà es vedat social.
Qualsevol escopeter pot entrar a casa meva i matar els tudóns que jo don aigua?.
Si jo pos barreres als portells i fil ferro amb pues amunt les parets, qualsevol amb un escopeta hem pot botar?.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS