"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

El telefon primer.

torro | 05 Setembre, 2008 13:24

El telefon primer.

Quant vaig al poble i hem vull posar al dia, vaig a la barberia d'en Joan Tur a fer la xerradeta.
Parlant de mòbils, en Joan em contava que va anar al forn de Can Ramiro a comprar ensaïmades. Tenia gent al davant, i no més quedavan dues ensaïmades. En Joan va pensar que es quedaria sense. Així que sortir al carrer, treu el mòbil, i truca al forn. La al·lota del forn agafa el telefon;
-Can Ramiro, digui.
-Som en Joan Tur. Que tendríu dues ensaïmades?.
-Dues me'n queden.
-Que ma les podriu guardar?, i en un moment venc a sercar·les.
-Sí.
En Joan, al cap de un poc entra al forn i se'n dur lo seu. I si algú altra en volia, es quedà sense.

Matar per passar l'horabaixa.

torro | 05 Setembre, 2008 10:28

Matar per passar l'horabaixa.

Dimecres s'espatlla l'encalentidor de l'aigua. Avisar al plomer de tota la vida, i dijous al migdia ja estava arreglat. I no hem va cobrar prop de 70 euros com cobren altres sols de desplaçament.

Quant va acabar la feina, hem va dir si anava l'horabaixa a caçar amb ell. A matar dos tudons.
Jo no vaig a matar res. I no es per que no o hagi fet. De fadrí en tenia una d'escopeta, hi he mort conills, llebres, perdius... Però les matava dins casa meva, a sa Gruta. Na calia caminar gaire. Tenia l'escopeta d'amunt el canterano. Bastava sortir de la casa i caminar cent metros per trobar·me amb algun animal. I si matava alguna llebre, al migdia ja estava dins l'olla amb burballes o fideus.

Aquest estiu em som cuidat de tenir quatre piques de pedra, una de ferro, i dos abeuradors de fang, plens d'aigua. Repartides voltant les cases. Venen a beure tota classe de ocells; tudóns, tortoles, xibetlins, caderneres, verderols, passarells....

Ahir horabaixa despres de tocades les 17:00, tot eren trons d'escopeta. Hem fereixen les figueres i m'omplen les figues de plom.
Quant tornava cap al poble, trobar un nissan patrol aparcat enmig d'un portell de ca'l tio Pep, molt aprop de casa meva. Un caçador?. Em mataran els tudons que venen a beure a les piques?.
Quins collons.

Que es un vedat social?. Per que m'han dit que allà es vedat social.
Qualsevol escopeter pot entrar a casa meva i matar els tudóns que jo don aigua?.
Si jo pos barreres als portells i fil ferro amb pues amunt les parets, qualsevol amb un escopeta hem pot botar?.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS