"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Ametllers, anyells, software i futbol.

torro | 24 Setembre, 2008 15:57

Ametllers, anyells, software i futbol.

No se a quant es paga la ametlla enguany. 35 o 43 cèntims d'euro?. Es igual, a casa meva sempre s'han collit, i fa 25/30 anys, era mes o manco rentable.
Lo que no s'ha fet es sembrar amatllers nous. Tots son vells i es vam morint. L'arbre que no es mor mai, son les figueres. Quant en cau una de vella, a l'any solen sortir bordais nous. Si te'n cuides, als dos o tres anys ja tornen a donar fruit.
Un bon arbre la figuera. Es un arbre que no du feina. Es automàtic. Jo sols cull les figues madures que m'hagi de menjar. Les que em sobren cauen automaticament a terra, però no es perden, les ovelles i porcs se'n cuiden de replegar·les.

Van barates les ametlles. El meu pages i amic Nofre, diu que si les pogués vendre com les de California que ell ven en sobrets de plàstic al bar al preu de un euro, seria un bon negoci.
Tenim bona ametlla i es menjam unes de California.

A casa meva també teníem una guarda de ovelles, que produien llet i formatge per a consum propi. Els anyells, venia el mercader, i de tant en tant se'n emportava un quants. Era rentable als anys 75/85, fins que el senyor ministre de no se què, Miguel Boyer, fer pactes amb un homòleg seu de l'Argentina per importar anyells escorxats i congelats mes barats que aquí. Matar dos pagesos d'un tret, els d'allà i els d'aquí. Mentres que éll si que es va enriquir amb el tant cent de les importacions.

En tots aquests anys que han passat, cap govern d'un i d'altre color a fet res per permetre que la pagesia sigui una opció vàlida com qual altra ofici per guanyar·se la vida. Ara que avui en dia pocs oficis hi ha que es puguin guanyar la vida. A no ser que et dediques al ofici de polític.

Microsoft i turisme?.
Les grans megacorps son les que s'enduen els doblers. Son les que manen. Hotelers i Bill Gates.
Antich a confirmat una "inversió" de 11,5 milions d'euros a una mesura de 400 mil anuals, per a no se què del parc Bit... centre de innovacio de microsoft... contracte amb microsoft iberica... noves tecnologies aplicades al turisme... perspectives de futur... "?" consolidació de la riquesa... "?" R+D+I... "?"
Aquí teniu l'àudio del noticies migdia a Ona Mallorca.

Inversió de milions d'euros cap a Microsoft, en vers de invertir amb gent d'aqui amb programari lliure.
Això si, de programari ningú se n'entén. Sols existeix el windows. Ara de futbol alerta. Una bona jugada de Antich -ara que crec que la idea no a segut seva, si no del seus assesors- S'ha reunit amb dos "empressaris mallorquins" per veure si el RCD Mallorqueta queda en mans mallorquines. Això si que interessa i dona vots.

--
Per mi que em compraré un tractor encara que sia sols per anar de manifestació.

Els polítics ens prenen per idiotes. [Contaminació Lumínica]

torro | 24 Setembre, 2008 09:33

Els polítics ens prenen per idiotes.
I crec que si no som idiotes, al manco ens compor tem con a tal. Passem de tot i així ens va.
Aquí pas un correu-e arribat de una llista de correu sobre el tema de la contaminació lumínica.

Los de la Radio Pollença han contactado conmigo y les dije que si podriamos grabar el programa, pero parece que no les va bien, el jueves 2 me han dicho de estar disponible unos cinco minutos y poder hablar del tema.

La situación en las islas es bastante compleja ya que en los últimos años muchos ayuntamientos han cambiado las bombillas pero sin tocar las luminarias y el problema persiste y se nos ha vendido a bombo y platillo que se disminuria la CL. El año pasado, antes de las últimas elecciones locales,  el anterior govern tuvo la "barra" como decimos en Mallorca de publicar un folleto de propaganda diciendo que durante la legislatura de 2003 a 2007 se habia disminuido la CL en un 85% y la verdad es que durante este periodo se aumento si acaso este porcentaje, debido a un incremento brutal de la construcción en los pueblos y las principales ciudades de las islas, urbanizaciones nuevas una de Manacor (Son Talent) que se ha traducido en llenar una colina de farolas que se ven de media Mallorca, sustitución de luminarias antiguas por otras más modernas pero más potentes y por ende más contaminantes, construcción de enormes rotondas en los puntos negros de
 las carreteras con la instalacion de 15 a 20 farolas por rotonda o la sustitución de estas por torres de iluminación con 6 o 7 potentes focos que en algunos casos deslumbran a los conductores, contrucción de paseos maritimos llenandolos de farolas y focos que iluminan bien al cielo o al mar con el derroche de energia que conlleva. Construcción de autovias nuevas que han implicado que en zonas que eran virgenes de Cl ahora esten altamente contaminadas.

En cuanto a la ley 3/2005, os puedo comentar que no se ha aprobado ningún reglamento de aplicación que yo sepa, y no se ha aprobado ninguna ordenanza. La de Manacor(2ªMunicipio de Mallorca), nos dicen que está en redacción y en fase de aprobación desde hace tres años y ya hace diez que nos pegamos en ello. En Inca y Palma me parece que ni se lo plantean el hacer una ordenanza.

En Menorca, no se como está la situación pero es muy distinta a la de Mallorca ya que fue declarada Reserva de la Biosfera y eso paro la degradación de la isla que en el caso de Mallorca, Eïvissa son mucho más acentuados y en el caso de Formentera no conozco mucho la situación de alli.

Espero que estos rápidos apuntes te pongan un poco al corriente de lo que tenemos en las islas, un espacio pequeño pero en el que hay que trabajar muy fuerte.

Antes de las elecciones locales, puse un poco al corriente de la problematica a los politicos locales de Manacor, en el PSOE hallé bastante apoyo pero la cosa no ha pasado a más y en un partido politico nacionalista UM (Unió Mallorquina) hallé bastante eco en la persona que ahora es el Conseller de Medio Ambiente, el cual hace unos meses anunció medidas para regular la CL pero por ahora no he visto nada.

Saludos y si necesitas más información enviame un correo y te miraria de proporcionartela. 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS