"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Pont des Tren, Dic de l'Oest.

torro | 26 Febrer, 2009 19:53

Pont des Tren, Dic de l'Oest.

Ja tenim Pont, un altre pont que no l'original.
El pont es patrimoni del poble, a mes el que esbucaren estava catalogat com a tal. Supòs que el nou també.
Ja hi podem tornar a passejar i admirar. Ja tornem a tenir el punt de referencia, el pont del tren.


I el dic de l'oest, què es?, com està catalogat?.
No o se, però fa anys, gent i com jo d'altres, ens agradava anar·hi a passejar, a gaudir de la vista de la Seu i del passeig marítim, i dels grans vaixells que i passen.
Ara fa anys que esta tancat amb la excusa de no se quines normes de seguretat vigents despres dels atemptats  del 11-S. Per la nostra seguretat?.
Han fet un passeig a la part que dona a la mar, encara no l'e vist, però des de allà no es poden veure els vaixells atracats, ni les vistes de la Seu.
Que em diguin que ara hi ha molt de transit de camions i no s'hi pot accidir, val, acote el cap i resignació. Però i per dalt?. Ha!, que els terroristes podrien arreplegar informació per perpetrar un atentat.
Per cert, ja fa anys, quant estava obert, em passejava per la part de dalt estrenant una Nikon 801 AF nova de trinca, feia fotos, i es va aturar un nissan patrol de la guàrdia civil, em demanaren per què feia fotos, m'agafaren el DNI i se l'emportaren al patrol a passar·lo per l'emisora i demanar sobre mi a la central. Me'l tornaren i digueren que no fes mes fotos. Corria l'any 1990.
Per què no declaren ja el "toque de queda"?, així estem tots mes segurs a casa mirant la TV, i mentres tant els peons de les Grans Megacorps campen mes amples.

 

 L'efecte 11-S New York.

torro | 24 Febrer, 2009 23:43

L'efecte 11-S New York.

Palma recupera el paseo en el Dique del Oeste

No es veritat.

El presidente de la APB ha recordado que pasear por el Dique del Oeste ha sido siempre una tradición desde que este fue terminado en 1960, pero que con la implantación en 2001 de las normas de seguridad portuaria vigentes tras el atentado del 11-S en Nueva York, el anterior paseo que discurría a lo largo de 3.000 metros por encima el dique tuvo que ser cerrado.

Fa anys era un lloc on hi anava sovint, tant per davant com per darrere, o per dalt.
M'agradava anar al restaurant de l'estacio marítima Nº1. Feien uns bons variats, i seure a l'estiu a la terrassa a prendre una cervesa ben fresca, era una gosada, mentres veies passar els vaixells que entraven i sortien passant per davant la Seu. M'agradava anar a veure quant venien vaixells grans o de guerra.
Ara ja fa anys que no si pot entrar. Amb la estúpida excusa del 11-S ?.

Those who would give up a little freedom to get a little security shall soon have neither.

Aquellos dispuestos a ceder un poco de libertad por algo de seguridad pronto se quedan sin ninguna.


Benjamin Franklin

I crec que te tota la raó.

Reten para parque de Calvià?.

torro | 24 Febrer, 2009 19:34

Reten para paque de Calvià?.

....Reten a la escucha.
Cambio.

Donde estan las fotos.
Cambio.

Estan en Picasa.
Y aquí, un slideshou.
Cambio y corto.

Parc de Calvià, els millors bombers de mallorca i part de l'estranger.

 

Sobrassada.

torro | 22 Febrer, 2009 19:27

Sobrassada.

Tenc molts de negatius B/N, fotos, que no he vist mai.
Et poses a fer fotos, moltes, reveles el negatiu, i son tant menuts, 24x36mm. en cas del 135, i a mes estan al enrevers, vull dir amb negatiu, que mai arribes a veure les imatges si no les copies al paper positiu.
Em posava a positivar mirant el negatiu a simple vista. Si em pareixia que m'agradava, el posava al portanegatiu de l'ampliadora i l'enfocava per veure si estava net, mogut o desenfocat. Per això es que molts de negatius no en feia cas, per què no els veia be, i passaba de ells. Així que tenc un munt de negatius, fotos que no he vist mai.
Ara a l'era digital, amb l'escanner, puc veure els negatius en positiu, i a un grandària mes gran.
Aquests darres dies m'ha pegat per punyir un poc l'escanner barater que tenc. Fent proves i canviant parametres de les preferències, que no se ni lo que son. Ara sembla que ha millorat un poc. Però, ja o havia sentit a dir que escanejar pelicula no era bo de fer. I depèn de la pelicula. No es el mateix una Technical Pan que una Kodak TRI-X, aquesta darrera es mala de escanejar.
Ara les marques de pelicula o tenen en conte que els aficionats escanejem pelicula, i alguns ja han tret pelicula amb uns suports mes nets i mes fàcils d'escanejar, com la Kodak Ektar 100, que se'n parla maravelles.

Aquí us deix uns negatius que som estat fent proves. Fotos fetes a unes matances que em convidar la tia de Cala Morlanda. I unes altres, convidat a la AA.VV. a Sa Carrotja de Porto Cristo. Son de l'any 1996, amb una Konica Hexar i Ilford 100 i 400 delta.

Sobrassada.

Turisme de congresos

torro | 19 Febrer, 2009 20:18

Esta ben clar que el negoci del turisme no esta amb el turistes mateixos. Si no amb el ciment que es posa perquè ells trepitgin.
El negoci esta en fer i fer. Ara toca un palau de congressos. Que m'agradaria algú em digues com si fa feina. S'hi fan torns?, o fan hores extres?.Cada dia hi pas per davant entre les 18:00 i les 21:00. Dissabte passat, a les 16:45 si estava fent feina. Avui, com altres dies, a les 19:45 hi havia una llarga trompa mecànica que vomitava formigó, una grua de'n POL traginant trastos, i mes maquinaria pesant fent feina. De tornada cap a casa, a les 20:30, encare s'hi feia feina.
Als empressaris el que sigui. Als obrers que els donen pel cul, i mes ara que hi ha poca feina serveix d'escussa.
Mes política improductiva i especulativa. Res canvia.

No ho tenen tant be els pagesos amb la seva conselleria, com el hotelers.
Per mi que demà hi ha tractorada.
Aquí i deixo el meu tractor.

Tractor 

Turisme i turistes.

torro | 18 Febrer, 2009 19:10

No son promocions tenístiques millonaries, ni mackdonalds, ni camps de gespa amb forats el que em de menester per tenir un atractiu. Sols calia mantenir una illa tal com era.
   

Mejor bloqueo de su casa con cuidado cuando salgan a pasear.
Alguien fue muy cuidadoso en el caso se muestra aquí de no dejar a nadie al mismo tiempo en que estuvieron fuera.
La foto fue tomada en el Castell de Santueri, cerca de Felanitx, Mallorca, uno de los castillos del siglo 13.
Parece que la ruina de este castillo es de propiedad privada. Yo hubiera pensado que los monumentos históricos que nos pertenecen a todos, al igual que la línea de costa.
La foto fue tomada cerca de la localidad de Felanitx, Mallorca, España. La fecha: 20 de octubre de 2007. El tiempo es 15:48:25.

(font)

   
Si han vivido en Mallorca durante el tiempo suficiente, o si usted es un visitante frecuente, lo más probable es que usted se ha comido unos Pa amb Oli (más información acerca de Pa amb Oli en otro momento.)
Con toda probabilidad, también han visto el divertido viendo cadenas colgando de los tomates, la ominosa Tomàtigues de Ramellet. Esta variedad de tomate crece en ramitas (= ramellets), de ahí el nombre.
El Tomàtiga de Ramellet se utiliza en la preparación de un buen Pa amb Oli. Puede leer más sobre las numerosas variedades de tomate mallorquín indígenas y también sobre el culto de la Pa amb Oli de Mallorca en Tomàs Graves pequeño libro, pan y aceite. Según Robert Graves' hijo, el Tomàtiga de Ramellet es un pequeño y compacto de tomate, que viene con una piel dura y pasta carne.
El Tomàtiga de Ramellet lo general se cosecha en julio y agosto, y usted lo puede encontrar en los mercados en septiembre. Sólo una parte de la cosecha se vende en los mercados después de la cosecha, el resto de los tomates se encadenan a mano y colgado para secar. Estos últimos bien durante el invierno, un segundo lote de estos tomates llega al Mercats en enero y febrero, a un precio ligeramente más alto que en el otoño. Usted puede encontrar Tomàtigues de Ramellet en el país en tiendas hasta mayo.
Este año, puede haber un poco de un problema sin embargo. Tomàtigues de Ramellet no les gusta la lluvia. Usted sabrá que hemos tenido un montón de lluvia, prácticamente todo el año pasado, y parece que hay menos Tomàtigues de Ramellet la venta ahora que en otros años, y a un precio más elevado de lo habitual.
La foto fue tomada en la ciudad de Inca, Mallorca, España. La fecha: 24 de enero de 2008. El tiempo es 15:18:3
1.
(font)

Palma Arena acoge esta tarde la inundación del I Salón del Manga Baleares

torro | 06 Febrer, 2009 12:58

Es que m'han dit que amb lo que a plogut avui, s'ha inundat.

8<--------------
Última noticia.

Cancelado el Salón del manga. Palma arena se ha inundado con la lluvia y
dentro no permiten hacerlo por que ya tenían previsto otro evento...

Sin comentarios...
................

LOL!!!!!!!!!

Es fantasma de les inundacions torna a Mallorca!!
8<-------------

Manga Palma Arena.

 

 

[14-D] o vaga general del 14 de desembre de 1988.

torro | 05 Febrer, 2009 16:35

[14-D] o vaga general del 14 de desembre de 1988.

Som trobat uns negatius al calaix, crec que n'hi ha d'haver mes, però no els trob.
Encara sort que al 88 no hi havia digitals, per que crec que aquests negatius en format bytes dins un CDrom, ja no serien llegibles. I la càmera en que vaig fer aquestes fotos, encara funciona. Fotos bastant mal fetes per cert.

Record que la delegacio de govern estava acordonada per guàrdies civils. Jo hi vaig entrar colat com a fotograf de premsa. Per aquell temps feia feina a una fabrica de prefabricats de ciment.
Tenc de tenir fotos dins la delegacio del govern. Avere si les trob.

14-D, Ciutat.

Ja no fan les coses com abans.

torro | 05 Febrer, 2009 01:17

What the duck número 96

La casa com aval?...

torro | 02 Febrer, 2009 19:37

La casa com aval?...

Com pot ser que els usurers acceptin la casa on viu el demandant del prestec com aval, i el govern o permet·hi?. Deixant l'article 47 de la constitució, que parla del dret a l'habitatge, en paper mullat.

Article 47
Tots els espanyols tenen dret a gaudir d’un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació.
La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics.


No estic d'acord en que la vivenda on es resideix, es pugui fer servir com aval bancari. Despres passa el que passa. Famílies on pot passar de tot, com problemes etilics, drogadictius o de joc, hi ha de tot.
No hauria de ser posible que una família es quedi al carrer per que el pare etílic estigui endeutat fin a les celles, i el banc per cobrar li foti la casa.

Vergonya de país.

Error al fer comentaris als blogs.

torro | 02 Febrer, 2009 10:18

Fa unes quantes vegades que em passa.


Som escrit un text net, sense cap link a url. Frown

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS