"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

L'imperi globalitzat.

torro | 08 Juliol, 2010 14:26

Ahir a la nit acabat el partit, com es normal i normalitzat, natural i habitual, vaig davallar al garatge, engega el cotxe i sortir a voltar per Ciutat sonant la botzina i amb la bandera enganxada per la finestra del cotxe.
Per Patronat Obrer, Nuredduna cap a la plaça Columnas, carrer de Manacor sonant la botzina i cantant "soy español español español....". Al voltar la redona de Can Blau per tornar cap a Ciutat, en topar amb un furgó de la nacional. Aturar a una vorera, en demananen que estava fent amb tant de soroll, -res, celebrar la victòria d'espanya, el mateix que fa tothom, es normal no?- En demanen el DNI i el passen per la radio cap a la central per verificar la meva identitat, no fos cosa jo fos un delinqüent fitxat.

Be, res del que fins ara som contat es veritat, es ficcio.
A mi el futbol no m'agrada gaire, sols vaig veure els dos darrers quarts d'ora de la segona part. Tant me fa que guanyes com que perdes. Però si, he de confessar que estic content que guanyessin. I si guanyen la final també estaré content. Però el futbol no me lleva la son.
El que si me lleva la son i m'emprenya son altres coses. Avui matí a les 08:30 h. som sortit a donar una volta fotogràfica cap al Palau de congressos en construccio. Sempre l'havia vist per la part del davant, avui som anat pel carrer del darrere. Som entrat per un carrer del costat de no se què de "estranjería" i vallat per l'altra banda de l'obra.

He vist que hi havia càmeres de vigilància. Som fet unes fotos i som continuat amb la volta. Al endret de "Diario de Mallorca" per mi que es, m'ha sortit a camí un furgo de la nacional amb dos agents.
-Buenos dias, ¿trabaja en la obra usted?
No.
-¿Porque hace fotos?.
Es un jobby.
-¿Puede enseñarme las fotos que ha hecho?. (Se que si vull no estic obligat a mostrar·les, però si ens posem tontos ells tenen les de guanyar). Li som mostrat ses fotos una a una mentres el seu company pasava les dades del meu DNI a la central i s'ho ha quedat apuntat a un bloc de notes.

El dictador fa anys que es mort i encara no som lliures. Des de que es morí, jo diria que anàrem guanyant llibertat fins al principi dels 90 , despres i cap aquí, hem anat perdent.
Jo ja no se on es n'hi qui es l'imperi, es un imperi globalitzat?, l'imperi del terror i la repressió, l'imperi que ens retalla llibertats en nom de una seudoseguretat. Sí, aquest imperi es globalitzat.
O som persones lliures, o gorenòts que sonem la botzina del cotxe pel carrer cantant "soy español español español......".

 

 (Segueix)

Es Jonquet, "SlideShow"

torro | 03 Juliol, 2010 10:46

SlideShow
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS