"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Diumenge 15 d'agost, comença el tiroteig.

torro | 25 Agost, 2010 12:43

Diumenge 15 d'agost, comença el tiroteig.

Aquest diumenge dia 15 començà la temporada de caça.
A can Amer, en se d'un que cobrar 84 tudons. Matar per diversió.
Hi que en fa d'aquests tudons?, jo o se, els pela, trossejar i els congela per fer brou d'arròs brut o paella al seu restaurant. Que això no deu ser legal.

No es poden matar 84 tudons en una jornada de caça per caçador, hi ha un limit que ara mateix desconec. Es com la pesca recreativa, que si no record malament son 4 Kg. per llicencia i dia.
En 84 tudons, s'ha passat tres pobles.

Hi on es la guàrdia civil?, a si, a les rotondes fent control d'alcolemia.
Ja podrien fer control a les carreteres que surten de can Amer els dies de caça.
Quin paquet et pot caure per dur 84 tudons morts al maleter del cotxe?. I per cuinar·los al restaurant?.

El jardiner de Marivent.

torro | 06 Agost, 2010 14:18

El jardiner de Marivent.

El padrí de la meva dona va ser jardiner de Marivent en temps del pintor Joannes Saridakis i posteriorment de la seva vídua Anunciación Marconi Taffani.


La vídua de Marivent -que no tenia fills- s'encarinyar de la tia Maria, una nena de pocs messos, filla del jardiner, del padrí. La senyora la volia adoptar com a filla seva. Però la cosa no va ser així, uns pares no se'n desfan dels fills així com així i no la varen voler donar..
Qui sap, si la tia Maria Estelrich Frontera quedà a Marivent, igual ara Marivent no seria del Borbo, seria de la família Esterich de Santa Maria.

La meva dona diu que la padrina te fotos de Marivent, de quant el seu sogre i feia de jardiner. Si les trop, ja les vos mostraré.

No sabia jo això de Marivent, segons la Wikipèdia:
Anunciación Marconi Taffani, cedí la construcció els seus terrenys a la Diputació Provincial de Balears l'any 1966, a condició de què s'hi creés un museu que portés el nom del pintor i que romangués obert al públic, condicions que es compliren fins al 1973 quan la Diputació cedí la finca als aleshores Prínceps d'Espanya, fet que provocà que els descendents de Saridakis denunciessin a les autoritats als tribunals de justícia per incompliment de condicions de cessió i així recuperessin els béns mobles de l'interior de la finca pertanyents a la seva família.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS