"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Vacances per anar a fer feina.

torro | 25 Abril, 2007 11:29

Demanar vacances per anar a fer feina.

Som estat mirant a la premsa digital, sobre el tragit accident del camió al passeig marítim.
No som llegit per enlloc que el conductor era també xofer de la EMT, i que havia demanat uns dies lliures per conduir aquest camió.
Sols parlen de alcohol i cocaïna, i del botxí en qüestió.
No és estrany?.

I unes preguntes.
A la feina es fa una revisió medica anual, encara que no és obligatòria passar-la.
A un anàlisi de sang, es detecta si un es consumidor de cocaïna?.

Per el carnet d'aquest vehicles, cada quant és la revisió?. Que aquesta si deu ser obligatòria.
I de que consta aquesta revisió?.

Jo tenc un carnet de conductor de "gruas torre" -aquestes grues que hi ha per les obres- La renovació és cada dos anys.
Ara no el tenc a ma, no record si és cada 4, 8, o 10 anys, que som de passar un examen medic molt complet; sang, oïda, reflexos, equilibri amb ull clucs, etc.... i fins i tot psiquiatric.
Supòs que si fos addicta a la coca, o alcohòlic, ho detectarien.

PD.
Vaig fer feina una temporada a obra pública. Avagades anàvem a dinar a Ses Torres -restaurant on fan menú diari i econòmic, també o fan bo. Esta a la carretera de Petra anant cap a Santa Margalida, davant la redona on van cap a Sineu- A l'aparcament, sempre hi havia mitja docena de camions de l'empressa BAMUSA, o més. Els xofers de bamusa dinaven tots junts a taula. A la seva taula no faltava de res; vi, conyac, casalla, rom, whisky, cubatas.... -no esajer gens-
Vaig comentar al xofer del camió, company de feina, que dinàvem junts; "Has vist, xofers de camió ben gros, i taula ben plena de suc".
-"No passis pena, que la guardia civil no en turara cap de camió de bamusa"

Comentaris

 1. arnau
  Re: Vacances per anar a fer feina.

  El consum de drogues, fins on jo se, no està penat (menys conduint i alguns casos mes) el que si que està penat es la tinença.

  Els metges, a no ser que tu els autoritzis no poden donar les teves dades mediques a ningú. Un anàlisi de drogues en sang (o de qualsevol altre cosa) només el pots autoritzar tu i l'autoritat competent (jutges i en alguns casos la policia). Hi ha algunes empreses que si que fan anàlisis de drogues, però amb la teva autorització (el fet es que si no la dones no t'agafen, el que no se es si et poden fer fora legalment un cop t'han agafat).

  El fet que tinguis drogues a la sang no vol dir res, pots ser un consumidor ocasional o de cap de setmana i això no te perque interferir en la teva feina. De la mateixa manera que molta gent s'engata els caps de setmana i/o festes senyalades i entre setmana ni mira l'alchol.

  arnau | 25/04/2007, 12:44
 2. Pep Torro
  R: arnau

  Ho se que el metge no pot desvelar les dades mediques. Però al informe pot posar "no apte".
  I no comprenc com l'empresa del camió que ho va contratar, o no tenia contracte?, ho va poder fer, si ja tenia contracta amb EMT.
  Els diaris, com sempre, res de res. No conten més que allò que es evident. Jo vull saber més, qui el contractar, si tenia contracte o no. Que supòs que no tendria contracte, si ja feia feina per la EMT.
  Serà notícia de dos dies. La setmana que ve passaran altres coses, i ningú ja se'n recordara. Com aquell peruà que va caure per buit del ascensor, set plantas per avall, i l'obra complia amb totes les normes de seguredat, ho va dir Rosa Estaras. O de l'Hotel Tívoli a l'arenal de Palma, que s'ensorrà en unes obres de "reforma".
  El tens passa i tot segueix igual.

  Pep Torro | 25/04/2007, 14:09
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS