"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Una gasolinera menys

torro | 10 Agost, 2007 14:38

Una gasolinera menys

Avui dematí som anat de Ciutat cap a Porto Cristo amb la moto.
Pujant Xòrrigo se m'ha encès el llum vermell de la reserva de gasolina. No he aturat fins a Porto Cristo.
A la volta cap a Ciutat m'atur a la benzinera que hi ha sortint cap a Manacor, a l'endret de les Coves dels Hams.
Que passa amb el personal d'algunes benzineres?, tenen roda?, van rodant el personal?, sovint no hi ha mai els mateixos. Contractes precaris?, amb tant de canvi de personal. Si que en sobra de gent, que poden canvia tant sovint.
Aquella al-lota que un dia, el primer cop que em va posar benzina a la moto, no va posar be la màniga i em va sollar de benzina els calçons, sols em faltava prendre foc com una torxa humana, ja no hi es.
De llavors en sa baixo de la moto per repostar.

Avui hi havia un empleat sudamerica, nou, no l'avia vist mai. L'hi deman "ple de noranta vuit" i no m'entén. L'hi repetesc amb castellà. També m'ha sollat el diposit. Vaig a pagar, i em diu que no, que entri a pagar dins la oficina. Quin rollo. I a dins també hi ha un caixer sudamerica.

Un altre benzinera a la llista de las que no m'hi atur.
Que passa amb el mallorquins?, diran que els mallorquins ja no volem fer segons quines feines?, no volen fer de benziners el mallorquins?.

Fa uns mesos, a un jove benziner empleat a la gasolinera de Vilafranca, l'hi demanar que en pensava d'aquestes gasolineres que no hi ha personal, sols el caixer per cobrar, que t'has de posar la benzina tu mateix. Em va dir que ell havia fet un curset sobre la manipulacio de carburants i de seguretat. Que no entenia com despres hi ha aquestes benzineres que has de posar tu mateix la benzina. On es la seguretat?.

Deuen tenir tens de fer el curset de manipulacio de carburants aquests nous empleats amb els contractes tan curts de tens?. O deu ser com casi cada vegada més que per tot falta formació professional?.

Jo solia fer de picapedrer, solia, per que ja fa aprop de 5 anys que no entre dins una obra.
Hi ha molta falta de formació a l'obra, i això fa que augmenti la perillositat. A més, no es rentable fer feina amb contractes o sub sub sub contractes precaris de tens curt. Que pot fer un obrer si sap que dia 30 acaba el contracte, i no sap que farà despres?. No pot comprar una càmera de fotos, no sap si la podrà pagar. No pot comprar rodets, no sap si els diners que valen els rodets l'hi faran falta més endavant per coses més importants.
Menys mal de les digitals, que no gasten rodets.

Si, be, els que els mallorquins ja no volem fer segons què. Saps que hi em tornat de senyors.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS