"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Ametllers, anyells, software i futbol.

torro | 24 Setembre, 2008 15:57

Ametllers, anyells, software i futbol.

No se a quant es paga la ametlla enguany. 35 o 43 cèntims d'euro?. Es igual, a casa meva sempre s'han collit, i fa 25/30 anys, era mes o manco rentable.
Lo que no s'ha fet es sembrar amatllers nous. Tots son vells i es vam morint. L'arbre que no es mor mai, son les figueres. Quant en cau una de vella, a l'any solen sortir bordais nous. Si te'n cuides, als dos o tres anys ja tornen a donar fruit.
Un bon arbre la figuera. Es un arbre que no du feina. Es automàtic. Jo sols cull les figues madures que m'hagi de menjar. Les que em sobren cauen automaticament a terra, però no es perden, les ovelles i porcs se'n cuiden de replegar·les.

Van barates les ametlles. El meu pages i amic Nofre, diu que si les pogués vendre com les de California que ell ven en sobrets de plàstic al bar al preu de un euro, seria un bon negoci.
Tenim bona ametlla i es menjam unes de California.

A casa meva també teníem una guarda de ovelles, que produien llet i formatge per a consum propi. Els anyells, venia el mercader, i de tant en tant se'n emportava un quants. Era rentable als anys 75/85, fins que el senyor ministre de no se què, Miguel Boyer, fer pactes amb un homòleg seu de l'Argentina per importar anyells escorxats i congelats mes barats que aquí. Matar dos pagesos d'un tret, els d'allà i els d'aquí. Mentres que éll si que es va enriquir amb el tant cent de les importacions.

En tots aquests anys que han passat, cap govern d'un i d'altre color a fet res per permetre que la pagesia sigui una opció vàlida com qual altra ofici per guanyar·se la vida. Ara que avui en dia pocs oficis hi ha que es puguin guanyar la vida. A no ser que et dediques al ofici de polític.

Microsoft i turisme?.
Les grans megacorps son les que s'enduen els doblers. Son les que manen. Hotelers i Bill Gates.
Antich a confirmat una "inversió" de 11,5 milions d'euros a una mesura de 400 mil anuals, per a no se què del parc Bit... centre de innovacio de microsoft... contracte amb microsoft iberica... noves tecnologies aplicades al turisme... perspectives de futur... "?" consolidació de la riquesa... "?" R+D+I... "?"
Aquí teniu l'àudio del noticies migdia a Ona Mallorca.

Inversió de milions d'euros cap a Microsoft, en vers de invertir amb gent d'aqui amb programari lliure.
Això si, de programari ningú se n'entén. Sols existeix el windows. Ara de futbol alerta. Una bona jugada de Antich -ara que crec que la idea no a segut seva, si no del seus assesors- S'ha reunit amb dos "empressaris mallorquins" per veure si el RCD Mallorqueta queda en mans mallorquines. Això si que interessa i dona vots.

--
Per mi que em compraré un tractor encara que sia sols per anar de manifestació.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS