"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

El jardiner de Marivent.

torro | 06 Agost, 2010 14:18

El jardiner de Marivent.

El padrí de la meva dona va ser jardiner de Marivent en temps del pintor Joannes Saridakis i posteriorment de la seva vídua Anunciación Marconi Taffani.


La vídua de Marivent -que no tenia fills- s'encarinyar de la tia Maria, una nena de pocs messos, filla del jardiner, del padrí. La senyora la volia adoptar com a filla seva. Però la cosa no va ser així, uns pares no se'n desfan dels fills així com així i no la varen voler donar..
Qui sap, si la tia Maria Estelrich Frontera quedà a Marivent, igual ara Marivent no seria del Borbo, seria de la família Esterich de Santa Maria.

La meva dona diu que la padrina te fotos de Marivent, de quant el seu sogre i feia de jardiner. Si les trop, ja les vos mostraré.

No sabia jo això de Marivent, segons la Wikipèdia:
Anunciación Marconi Taffani, cedí la construcció els seus terrenys a la Diputació Provincial de Balears l'any 1966, a condició de què s'hi creés un museu que portés el nom del pintor i que romangués obert al públic, condicions que es compliren fins al 1973 quan la Diputació cedí la finca als aleshores Prínceps d'Espanya, fet que provocà que els descendents de Saridakis denunciessin a les autoritats als tribunals de justícia per incompliment de condicions de cessió i així recuperessin els béns mobles de l'interior de la finca pertanyents a la seva família.

Comentaris

 1. Andreu
  Re: El jardiner de Marivent.

  És una història (la de l'espoli de Marivent) silenciada i de la que no és parla. A jo m'ha arribat que quan la reina va entrar va amagar tots els molbles i que la familia Saridakis va aconseguir recuperar-los molt d'anys després gràcies a sentencia judicial.

  La questió és que la relació d'aquesta illa i la familia real és una cosa de vergonya aliena. Cortesanisme i llepaculisme insuperables.

  Andreu | 07/08/2010, 14:10
 2. maria rosa-jubilada-
  informacio urgent

  no se si us ha arribat el anterior mail, es que se anat la llum. Necesito parlar amb vosaltres, desde fa 6 anys estic buscan informacio de Juan de Saridakis. Si us pluo poseuse en contacte amb mi.

  maria rosa-jubilada- | 22/03/2011, 11:51
 3. andrew
  Saridakis - True Noble Family

  It is the unfortunate plight of the Saridakis family. I noticed that there are no interior pictures on the web of the Saridakis Palace, no pictures of Juan De Saridakis, no information. Nothing. I suspect the purpose of looting the Palace was so no one could actually see that the Saridakis family is of true Aristocratic Byzantine Descent. I know this as a descendant. Contact me too.

  andrew | 07/09/2012, 09:26
 4. m rosa
  contacte urgent

  pep voldria poder parlar amb tu es sobre el palau marivent
  meu mail oooswing600@hotmail.com

  m rosa | 15/01/2013, 15:24
 5. maria rosa
  laura mounier

  bENVOLGUT PEP: SOC LA SENYORA QUE VA PARLAR AMB TU I QUE ESTABA FENT LA RECERCA DEL SEU AVANTPASSAT, PRIMER MARIT DE LAURA MOUNIER I LA IMERA DONA DE JUAN DENIS SARIDAKIS. SI US PLO NECESITO OARLAR AMB TU. EL MEU MAIL ES oooswing600@hotmail.com, le hi canviat per problemas amb els contactes. Espero la teva resposta, per a mi es molt important.

  maria rosa | 05/03/2013, 22:00
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS